Volonteri u opštini Novo Brdo nastavljaju sa akcijama pružanja pomoći starijim osobama

Volonteri opštine Novo Brdo
Foto: Opština Novo Brdo, Fejsbuk

Volonteri u opštini Novo Brdo i gradonačelnik ove opštine, Svetislav Ivanović, tokom prethodnih dana obišli su staračka domaćinstva kojima je neophodna pomoć u nabavci lekova. Pored staračkih domaćinstava gradonačelnik je u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) posetio tri povratničke porodice na teritoriji opštine Novo Brdo kojima je dopremljena pomoć u vidu prehrambenih artikala.

Povratničke porodice spadaju takođe u osetljivu kategoriju stanovništva jer su trenutno u procesu integracije za koju je potreban određen vremenski period, ocenili su iz ove opštine.

Sa druge strane, volonteri ove opštine nastavljaju skoro svakodnevno da posećuju stare i pomažu im u vidu nabavke lekova i hrane, navode u saopštenju.

Gradonačelnik opštine Novo Brdo, Svetislav Ivanović smatra da ove posete njegovim starijim sugrađanima znače i da im je ovo jedina nada za opstanak.

„Tokom današnje posete video sam da našim starijim sugrađanima puno znači ovakav vid poseta i većini od njih je naša pomoć jedina nada za opstanak u ovim teškim vremenima“ kazao je Ivanović tokom posete u nedelju.

Ovakva pomoć je više nego dobrodošla za brojna staračka domaćinstva ove opštine koja inače žive u teškim uslovima, zaključuje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.