Vojni atašei Kosova se upućuju u Albaniju, Švedsku i Tursku

Iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova saopšteno je da će Kosovo započeti sa slanjem vojnih atašea u kosovske ambasade u Albaniji, Švedskoj i Turskoj. 

U ponedeljak su kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj i ministar Kosovskih bezbednosnih snaga, Agim Čeku ozvaničili ovu odluku. Kako se navodi u saopštenju iz kosovskog ministarstva inostranih poslova, "ova inicijativa je u putpunoj saglasnosti sa kosovskom diplomatskom misijom."
 
Tokom sastanka Hodžaj je podsetio na prethodno upućivanje tri atašea u SAD, Brisel i Nemačku, kao i na to da je  broj država članica NATO-a u kojima Kosovo ima svoje vojne atašee, porastao na pet i da to govori o jednom novom poglavlju saradnje između Kosova i NATO-a. 
 
Kosovski ministar inostranih poslova se osvrnuo i na transformisanje Kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova, rekavši da je to novootvoreno poglavlje koje tek treba da bude napisano kroz konkretne odluke i politike, naglašeno je u saopštenju. 
 
"Kosovske bezbednosne snage su do sada izvršile odličan posao i stvorile su potpuno uverenje u regionu da je Kosovo faktor mira, stabilnosti i bezbednosti”, rekao je Hodžaj.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.