Vljora Čitaku tvrdi da ide u prvu zvaničnu posetu nekog kosovskog zvaničnika Izraelu

Foto: Prishtina Sot

Ambasadorka Kosova u SAD, Vljora Čitaku, najavila je na svom Fejsbuk nalogu da se priprema za „prvu zvaničnu posetu diplomate sa Kosova Izraelu“.

U prvu, kako navodi zvaničnu posetu, odlazi na poziv Američkog jevrejskog komiteta i biće gost Projekta „Razmena“.

Čitaku nije naglasila da li će se tokom posete susresti i sa zvaničnicima izraelske vlade.

„Dok se spremam za posetu Izraelu sa Američkim jevrejskim komitetom, kao prvi diplomata sa Kosova koji je pozvan kao gost Projekta ‘razmena’, ne mogu a da se ne prisetim moćne poruke podrške koja je došla iz Izraela u najmračnijem satu Kosova“, napisala je Čitaku i podelila poruku izraelskog premijera Benjamina Natanjahua Kosovu iz 1999.

Izrael ne priznaje nezavisnost Kosova.

Šta je projekat „Razmena“

„Projekat „Razmena“ je edukativna, nepristrasna i apolitična inicijativa izgrađena na premisi da izraelska dostignuća, različitost, težnje i izazovi ne zahtevaju posrednika. Projekat „Razmena“ je doveo skoro 6.000 lidera iz 110 zemalja u Izrael, gde su kroz direktno angažovanje sa izraelskim, arapskim i palestinskim zvaničnicima, poslovnim i građanskim liderima i akademicima, kao i posete istorijskim i strateškim lokacijama stekli bolji uvid u situaciju“, navodi se na sajtu ove inicijative.

Pročitajte još:

Jerusalem post: Zašto bi Izrael trebalo da prizna Kosovo?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.