Vladika Teodosije i direktor Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici dobitnici Svetosavske nagrade

Vladika Eparhije raško-prizrenske – Teodosije i direktor Studentskog centra Priština-Kosovska Mitrovica, Jovo Popović, dobitnici su Svetosavske nagrade za 2016. godinu – priznanja koje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije dodeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja. 

Popović je, kako se navodi u obrazloženju ministarstva – "dosledan domaćinskom poslovanju i zalaganju za visok nivo usluga i smeštaja u ishrani studenata". 

Vladika Teodosije nagradu je dobio za, kako se navodi u obrazloženju odluke ministarstva – „izuzetnu humanost i podršku koju daje stanovništvu u enklavama i ukupno delovanje na stvaranju uslova za povratak srpskog stanovništva na svoja ognjišta na teritoriji Kosova i Metohije“.

U obrazloženju dodele nagrade Vladiki Teodosije, navodi se takođe: 

"Zaposleni u obrazovno-vaspitnim ustanovama, učenici i njihovi roditelji ističu snagu i kvalitet svakodnevnog delovanja vladike Teodosija u prevazilaženju složenih životnih problema.

Otvaranje osnovne škole Radoš Tošić u selu Vidanje, kod Kline, u kome živi 500 povratničkih porodica, vezuje se prevashodno za njegovo delovanje i stvaranje uslova da se podrška Vlade Republike Srbije realizuje u punom kapacitetu."

On je danas, sa predstavnicima studenata, u Kosovskoj Mitrovici održao i konferenciju za medije povodom dodele ove nagrade.

"Ovo je velika satisfakcija za mene kao čoveka koji dugo radi. Ovo sigurno ne bih mogao da postignem da nije mojih saradnika, da nije podrške studenata, da nije moje porodice i na tome sam zaista zahvalan. Ponosan sam što je ovo priznanje po drugi put ovde, 2011. godine je priznanje dobila ustanova, a ove godine ja kao pojedinac," rekao je Popović. 

On je nagradu dobio na predlog Studentskog parlamenta centra.

"Mislim da ćemo nastaviti i u narednom periodu zajedno sa direktorom i njegovim saradnicima da razvijamo još bolju saradnju i nadam se još nekim nagradama, jer svaka nagrada je doprinos ne samo Studentskom centru, studentima i Univerzitetu, već i samoj Kosovskoj Mitrovici i KiM-u," kazao je student prorektor Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Nemanja Biševac.

Foto: Radio Kontakt plus"Studentski centar i Studentski parlament će nastaviti da zajedno realizuju projekte i da rade na poboljšanju studentskog života i standarda na ovim prostorima," rekao je predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i predsednik SKONUS-a, Milan Savić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.