Vladi Kosova dostavljen izveštaj o radu na statutu ZSO

Ministarstvo administriranja lokalne samouprave (MALS) predalo je premijeru Kosova Ramušu Haradinaju izveštaj o radu na izradi Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO).

Na pitanje radija Slobodna Evropa, MALS je odgovorilo da je rukovodeća ekipa za izradu Statuta imala redovne sastanke sa ministrom administriranja lokalne samouprave i da je takođe ministru dostavljalo izveštaje o radu.

„Ministarstvo je te izveštaje predalo kabinetu premijera kako bi se informisao u vezi sa radom ekipe i merama koje su preduzete,“ kaže se u pismenom odgovoru MALS-a.

U kabinetu premijera Kosova Ramuša Haradinaja su izjavili da su primili jedan izveštaj od radne grupe za izradu Statuta ZSO.

Koordinator tehničkog dela dijaloga sa Srbijom Avni Arifi je za Slobodnu Evropu rekao da razmatraju izveštaj i da će nakon analize dati potrebnu ocenu.

Ističući da će Kosovo ostvariti sporazum o ZSO, Arifi je na sastanku sa zvaničnicima EU i 28 zemalja članica EU, 18. juna u Briselu izjavio kako Asocijacija opština sa srpskom većinom (ZSO) neće imati izvršna ovlašćenja, već će biti asocijacija u okviru kosovskog Ustava i zakona.

Na izvršnim ovlašćenjima insistira zvanični Beograd.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.