Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun tvrdi da je ipak neophodno održati sastanak na najvišem nivou da bi se pokrenuo proces normalizacije blokiran ponašanjem Prištine.

Kako je pametan. I vidovit uz to. I evo u nedelju se održava sastanak na najvišem nivou.

Ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže za RTS da Srbija u ponedeljak otvara dva nova poglavlja, odnosno Poglavlje 33 – budžetske i finansijske odredbe i Poglavlje 13 – ribarstvo. Ministarka je uverena da je Srbija možda mogla neko poglavlje više da otvori ali da to sada nije važno, da ćemo strpljivo i malim koracima ići napred u bolju budućnost.

Naročito je važno da taj odlazak u bolju budućnost bude malim koracima. To je zbog nas. Da se ne preforsiramo.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je u toku uništavanje četiri velika mesta za vršenje nuklearnih proba u Severnoj Koreji i ocenio da je proces „potpune denuklearizacije već počeo da se odvija“.

Da li neko zna nešto o američkim probama i američkoj denuklearizaciji. Ili je to kao olimpijsko antidoping kontrolisanje. Zabranjeno je kontrolisati Amerikance. Ili kao sud u Hagu. Američki državljani ne mogu odgovarati pred tim sudom. Zašto? Zato!

Holandski parlament blokirao je otvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom pred održavanje samita EU 28. i 29. juna.

A nama merak!Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.