Vlada Srbije: Zahvalnost Svetoj stolici na principijelnom stavu o Kosovu i Metohiji

Srpski premijer Aleksandar Vučić dočekao je danas novoimenovanog apostolskog nuncija Svete stolice u srpskoj prestonici Lučijana Surijanija, poželevši mu uspeh u radu, uz uverenje da će ovaj predstavnik Katoličke crkve u Srbiji doprineti tome da dobri i stabilni bilateralni odnosi Srbije i Svete stolice budu još jači. Vučić je svom sagovorniku preneo zahvalnost na principijelnom stavu Svete stolice o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopštila je Vlada Srbije.

Premijer je izrazio želju da sa Surijanijem i katoličkim vernicima u Srbiji obeleži uskršnje praznike po gregorijanskom kalendaru, a na današnjem sastanku je dogovoreno njihovo zajedničko prisustvo Svetoj misi 27. marta ove godine.

Surijani je poručio da je došao u Srbiju sa željom da doprinese dobrobiti zemlje i naroda i preneo premijeru Srbije pozdrave od pape Franje.

On je pohvalio zalaganje Aleksandra Vučića za pomirenje i unapređenje odnosa u regionu zapadnog Balkana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.