Radnice pozorišta jurili i maltretirali na putu

(Tekst je izvorno preuzet)

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Priština, kod Vučitrna, automobil u kojem su bila dva mladića jurio je vozilo u kojem su bile tri radnice Narodnog pozorišta Priština. Policija u Gračanici nije htela da prihvati prijavu slučaja.

Incident se dogodio oko 11 sati kada su Ivanka Simić, Tamara Tomanović i Olivera Šćepanović automobilom sa registarskim tablicama Vrnjačke Banje krenule na posao u Gračanicu.

Prema rečima Ivanke Simić, organizatora u Narodnom pozorištu Priština koja je vozila automobil, dvojica nepoznatih mladića u automobilu kosovskih registarskih oznaka počeli su da ih prate, a potom su počeli sa provokacijama nabijenjem u rep automobila i preticanjem.

Kako je potvrdila oni su takođe pokušali i da njihov automobil izguraju sa puta.

Kola u kojima su bili mladići su skrenula na benzinsku pumpu, a nedugo potom, u blizini Prištine, slična scena se ponovila samo sa drugim automobilom u kojima su bila četvorica mladića.

Po dolasku u Gračanicu zamenik direktora Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić otišao je u stanicu Kosovske policije u Gračanici sa Simićevom da prijave slučaj, ali su policajci to odbili da učine upućujući ih da se vrate u Vučitrn i tamo prijave slučaj.

Kada ih je Radonjić upitao da li je normalno da vidno potrešene devojke šalju nazad u Vučitrn oni su mu naredili da napusti stanicu, a Simićevu zadržali u čekaonici da pozovu tužioca i da on preispita ima li osnova da prihvati prijavu.

Radonjić se vratio u zgradu Doma kulture u Gračanici gde se nalaze prostorije Narodnog pozorišta Priština i poslao u stanicu Tomanovićevu i Ščepanovićevu da i one daju izjavu i posvedoče. 

Kosovska policija na kraju je ipak uzela od Simićeve.

Radio Kim

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.