Vlada: Individualna odgovornost i kraj nedokazanih tvrdnji

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Kosovska vlada ocenila je izveštaj tužioca Klinta Vilijamsona značajnim korakom u definisanju potencijalne individualne odgovornosti i okončanja nedokazanih tvrdnji.
 
Vlada Kosova je sarađivala sa Specijalnim timom za istragu navoda iz izveštaja senator Dika Martija i nastaviće sve dok istraga ne bude završena, navodi se saopštenju kosovske vlade.
 
Kao dokaz saradnje vlada navodi to što je skupština stvorila prostor u sklopu pravnog sistema Kosova za rešavanje ovih pitanja. 
 
“Ovo je najbolji dokaz da je Kosovo država zakona i da će nastaviti da preduzima sve neophodne korake u saradnji sa međunarodnim partnerima u ovom tekućem procesu”.
 
Vlada Kosova ocenjuje završetak aktivnosti ambasadora Villijamsona važnim korakom za utvrđivanje potencijalne individualne odgovornosti i otklanja neosnovane optužbe.
 
Vlada Kosova dodaje da ostaje posvećena procesu dijaloga sa Beogradom, nastavku procesa evropskih integracija i procesa učlanjenja u NATO.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.