Budimir Ničić novi predsednik Društva novinara Kosova i Metohije

Budimir Ničić izabran je za novog predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, odlučeno je na jučerašnjoj skupštini Društvaw novinara Kosova i Metohije (DNKiM), ogranka Udruženja novinara Srbije.
 
Ničić je, u obraćanju medijima, rekao da će se potruditi da svoj posao radi savesno i da zajedno sa članovima upravnog odbora od ovog drustva napravi instituciju.
 
„Naš prvi korak je izrada plana i programa koji će se sastojati iz tri tačke. Moramo napraviti ozbiljan savez koji će se zasnivati na profesionalnim interesima. Potrebna nam je efikasna i odgovorna uprava u našoj organizaciji i od te organizacije moramo da napravimo instituciju,“ rekao je novoizabrani predsednik DNKiM, Budimir Ničić.
 
Do izbora Budimira Ničića, funkciju predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, obavljao je urednik Kontakt plus radija, Željko Tvrdišić.
 
Na današnjoj skupštini izabrani su i članovi upravnog odbora: Olivera Radić, Darko Dimitrijević, Branka Milenković, Zoran Babović, Jelena Marković i Predrag Radonjić.
 
Sekretar udruženja novinara srbije (UNS), Nino Brajović, pozitivno je ocenio rad srpskih medija na Kosovu, ali i naglašavajući da je sloboda izveštavanja ugrožena.
 
„Dosta kosovskih medija je pod uticajem centara finansijske i političke moći. Ono što je u ovome paradoks je upravo to da enklavski srpski mediji u malim zajednicama svoj posao obavljaju dosta slobodno. Ja bih to istakao kao jedan dobar primer slobode medija. Mi imamo dosta medija u kojima radi dosta mladih ljudi, to su vitalni mediji čiji zaposleni rade i po dva do tri zanata“, kazao je Nino Brajović, sekretar UNS-a.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.