Vitia: Određen raspored kretanja u opštinama Mališevo, Severna Mitrovica i Zvečan

aRBEN-VITIA ministar zdravlja
FOTO: Gazeta Express

Prema epidemiološkoj situaciji i preporukama kosovskog Ministarstva zdravlja, u prethodnoj koordinaciji sa opštinama, a kako bi se se sprečilo dalje širenje koronavirusa, od sutra, 10. aprila 2020., u opštinama koje su već u karantinu, određen je raspored kretanja građana radi njihovih osnovnih potreba unutar opštine, saopštio je kosovski ministar zdravlja Arben Vitia.

Kretanje je zabranjeno u opštini Mališevo i to u periodu od 14 časova do 06 ujutru, dok je u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan kretanje zabranjeno od 12 časova (podne) do 06 ujutru, navodi se u saopštenju kosovskog ministra zdravlja.

Vitia dodaje da će narednih dana, zavisno od epidemiološke situacije, i u drugim opštinama i u koordinaciji sa njima, biti preduzete dodatne mere kako bi se sprečilo širenje COVID-19.

Kosovski ministar zdravlja apeluje na sve da sarađuju sa svojim opštinama, organima bezbednosti, drugim centralnim institucijama i da poštuju mere koje se preduzimaju radi zaštite njihovih života.
Zajedno ćemo pobediti ukoliko u potpunosti poštujemo pravila, zaključuje se u saopštenju kosovskog ministra zdravlja.
Na današnjoj sednici Kriznog štaba opština Severna Mitrovica i Zvečan, donet je niz odluka među kojima je i zabrana kretanja građana od 12 časova do 06 ujutru. Ova odluka stupa na snagu sutra i trajaće 14 dana, saopštio je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

 

Podsetimo, da ovakva mogućnost postoji, potvrdio je jutros za naš portal upravo Arben Vitia, naglasivši da će odluka biti donešena isključivo u stopostotnoj koordinaciji sa gradonačelnikom Severne Mitrovice, Goranom Rakićem.

Pročitajte još:

Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan: Zabranjeno kretanje od 12 do 06 ujutru, odluka stupa na snagu sutra

Mogućnost dalje restrikcije kretanja, Vitia: Nijedna odluka neće biti doneta bez 100% koordinacije sa Rakićem

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.