Visoki Dečani: Amerikanke pevaju Bogorodici (VIDEO)

Dvadeset studenata – Amerikanaca pravoslavne veroispovesti, posetilo je juče Visoke Dečane i neke od manastira na Kosovu i Metohiji. Iako su se danas, posle proslave Vidovdana u Gračanici, uputili ka Sopoćanima i Studenici, za sobom su ostavili lepu uspomenu na ovaj metohijski manastir.

Tokom posete, pet Amerikanki pevalo je Bogorodici u ovom manastiru na engleskom jeziku, a snimak njihovog pojanja objavljen je i na Fejsbuk stranici Viskoh Dečana, zabeleživši za nekoliko sati preko 23.000 pregleda, 300 šerova, više od hiljadu lajkova i mnoštvo pozitivnih komentara.

Poseta ovom manastiru pod zaštitom UNESCO-a postala je svojevrsno hodoćašće za mnoge vernike iz svih krajeva, pa se tako u galeriji Fejsbuk stranice Visokih Dečana mogu naći i video zapisi malog koncerta orkestra KFOR-ovih italijanskih vojnika u porti manastira, pojanje pravoslavnih Albanaca iz Tirane, te kada su monahinje iz Rumunije pevale tropar Svetom Stefanu Dečanskom.

Pogledajte video jučerašnje posete američkih studenata koji je oduševio korisnike društvenih mreža.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.