Višemilionski dug i danas razlog isključenja vodosnabdevanja

Voda FOTO: Vesti

Severna Mitrovica i Zvečan i danas su ostali bez vode. Razlog za isključenje je isti kao i juče – višemilionski dug za utrošenu struju na severu, kako se tvrdi na jugu. Uključenje se očekuje tokom dana. 

Direktor JP „Vodovod Ibar“ Miodrag Ralić tvdi da čini sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi se regulisalo vodosnabdevanje.

Ralić je u izjavi za KoSSev, pozivajući se na nezvanične informacijie, objasnio da će voda doći danas, međutim, nije mogao da potvrdi i kada će to biti.

KoSSev nezvanično saznaje da se vode razgovori na političkom nivou u vezi sa normalizacijom vodosnabdevanja za ove dve opštine na Severu Kosova. U izjavi za Radio Kontakt plus, tehnički direktor vodovoda u južnoj Mitrovici Kadri Istrefi, juče je rekao da je višemilionski dug koji građani sa severa imaju za struju – razlog isključenja vode.

Na pitanje kada će vodosnabdevanje biti normalizovano, odgovorio je „kada se postigne dogovor sa nadležnima u ovim opštinama o dugu“.

Do prekida vodosnabdevanja za opštine Severna Mitrovica i Zvečan došlo je i juče i prekjuče, takođe.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.