(VIDEO) Srušen restoran "Dubrava" u Leposaviću – "Koliko sam ja tu para potrošio

Danas je u Leposaviću završeno rušenje jednog od najpoznatijih objekata u ovom gradu, restorana "Dubrava", a na njegovom mestu biće izgrađeni trg i zelene površine u sklopu dvorišta hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.
 

Iako je dotrajao, na rušenje ovog restorana mnogi meštani gledaju emotivno. "Eee koliko sam ja tu para zaradio", šaljivo je prokomentarisao jedan od nekadašnjih konobara ovog restorana na šta mu je jedan meštanin Leposavića sličnim tonom odgovorio "A koliko sam ja tu para potrošio" – neki su od komentara za koje je saznala naša redakcija.
 
Objekat je izgrađen 1968. godine a kumovao i ime "Dubrava" dao mu je tadašnji direktor Rudnika i flotacije "Kopaonik" Leposavić, Milan Milanović, inače ugledni građanin ove opštine.
 
Prvi upravnik restorana bio je Aco Dabić, poreklom iz Uroševca, a posle njega su se smenjivale generacije drugih upravnika i konobara ali i gostiju.
 
Od šezdesetih godina do danas, u ovom objektu su mnoge generacije provodile svoju mladost. Bio je to restoran za jutarnju kafu, večernje izlaske, žive svirke, svadbe, ispraćaje a tu je održan i prvi rok fest 1986. godine.
 
Zbog pogodnog položaja u centru Leposavića (preko puta zgrade Skupštine opštine) restoran je, iako dotrajao, svoju funkciju imao i do današnjih dana, pa su meštani ove opštine lepo vreme koristili da sede u njegovoj bašti.
Trenutak rušenja poznate "Dubrave" zabeležila je naša kamera.

 RTV MirPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.