Samoopredeljenje upozorava na intervenciju policije, pozivaju ljude da opkole Parlament

Izvor: Koha.net (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

16:40 – Veseli obustavio sednicu

Predsednik Skupštine, Kadri Veseli, rekao je da je Skupština prestala sa radom, jer ne postoje uslovi za nastavak ove sednice.

16:13 – Aktivisti "Samoopredeljenja" počeli da se okupljaju ispred Parlamenta

O današnjem incidentu u kosovskoj skupštini koji je prethodio okupljanju čitajte u posebnoj vesti: 

Na Mustafu jajima u kosovskoj skupštini (VIDEO)

Poslanici opozicije još uvek su u skupštinskoj sali, gde stoje na prednjem podijumu i blokiraju nastavak sednice, prenosi KosovaPress.

Ranije danas pokret "Samoopredeljenje" i druge opozicione stranke zatražili su od građane da dođu ispred Skupštine "da zaštite Republiku od  'Zajednice'".

15: 36 – Pokret "Samoopredeljenje", koji sve više koristi društvene mreže za komunikaciju sa javnošću, ovim putem upozorava javnost da će za 20 minuta policija intervenisati kako bi uklonila poslanike opozicije iz sale Skupštine, prenosi Koha.net.

"Policijske snage se spremaju da intervenišu za 20 minuta, kako bi uklonila nasilne poslanike opozicije iz parlamenta," navodi se na Fejsbuk stranici pokreta "Samoopredeljenje".

"Pozivamo sve naše pristalice i građane ove zemlje da se okupe pred Skupštinu.

U odbranu Republike!

'Zajednica' ne!" – navodi se dalje u objavi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.