Veliki broj kazni zbog saobraćajnih prekršaja i brze vožnje – oduzimaju se vozačke i bodovi

kazna brzina ograničenje
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija u poslednjem periodu sve češće kažnjava vozače zbog prekršaja u saobraćaju i o tome izveštava javnost na svom Fejsbuk profilu. U poslednjih nekoliko dana oduzeli su vozačke dozvole i novčano kaznili više vozača zbog brze vožnje, ali i drugih prekršaja.

U toku jučerašnjeg dana policija je izrekla čak 1.745 kazni zbog prekršaja u saobraćaju, saopšteno je u današnjem 24-časovnom policijskom izveštaju.

U zasebnom saopštenju policija je ovog popodneva izvestila o tome da je u Uroševcu zadržan vozač kojem je prethodno bila izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom u periodu od tri meseca, a koja važi do 22. februara.

On je sada kažnjen sa još tri meseca zabrane upravljanja vozilom.

Ujedno, KP je ovih dana izveštavala o kažnjavanju vozača zbog prebrze vožnje.

Takođe je u Uroševcu 9. januara kažnjena osoba koja je vozila 106 na sat u naseljenom mestu gde važi ograničenje 40 km/h.

Njemu je oduzeta vozačka na godinu dana, kažnjen je sa pet negativnih poena i novčanom kaznom od 500 evra.

Osam dana kasnije kažnjen je i vozač koji je na deonici puta sa maksimalnim ograničenjem do 100 kilometara na čas, vozio brzinom od 163 km/h.

Njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 evra, i zabranjeno upravljanje vozilom naredna tri meseca.

Ujedno, 19. januara je na deonici puta ka Prizrenu uslikan automobill koji se kretao brzinom od čak 212 kilometara na čas na deonici puta na kojoj važi ograničenje brzine do 130 km/h.

Vozaču je izrečena kazna od 300 evra, dobio je tri negativna boda i zabranjeno mu je upravljanje vozilom naredna tri meseca.

Prekoračenje brzine policija je registrovala i juče, kada je zaustavljen automobil koji se kretao brzinom od 173 kilometara na čas na deonici na kojoj je ograničenje brzine 130 km/h. Njemu je izrečena kazna od 150 evra i oduzeta su mu dva boda.

Iz policije upozoravaju da će da nastave sa izricanjem kazni svima koji krše pravila u saobraćaju.

Ujedno su apelovali na vozače da poštuju ograničenja brzine, kako ne bi ugrozili živote drugih učesnika u saobraćaju, te pozvali građane da u slučaju da uoče prekršaje, iste prijave policiji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.