Velika opterećenost razlog loše mreže na Severu Kosova

Direktor Izvršne jedinice "Telekom" za Kosovo i Metohiju, Ilija Ivanović, rekao je da je razlog loše mreže mobilne telefonije na Severu Kosova u poslednjih par meseci  – velika opterećenost, odnosno velik broj korisnika, a i oko 8.000 studenta koji intenzivno koriste Internet. On je, takođe, rekao da se intenzivno radi na rešavanju ovog problema, odnosno na poboljšanju mreže, ali je i dodao da je mreža posebno loša poslednjih petnaestak dana. Prema Ivanovićevim rečima, samo je Mitrovica malo ugrožena što se tiče opterećenja. U ostalim opštinama na Severu mreže rade korektnije nego u Mitrovici.

Usled velikog broja pitanja pristiglih na naš portal, a u vezi sa primetno lošim mrežama mobilne telefonije na Severu Kosova u poslednjih par meseci – zatražili smo odgovor od nadležnih u Telekomu, u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Izvršne jedinice "Telekom" za Kosovo i Metohiju, Ilija Ivanović, rekao je da je uzrok lošeg rada mreže na Severu velika opterećenost, odnosno velik broj korisnika.

"U poslednjem periodu, zbog velikog opterećenja, mobilna telefonija u Kosovskoj Mitrovici radi malo slabije. Kada smo radili bazne stanice, postavljali uređaje, nije bio razvijen spektar usluga kao što je sada razvijen. Kao što i sami znate, u Kosovskoj Mitrovici, prema nekim informacijama, ima oko 8.000 studenata. Sada u ponudi imamo pakete usluga kojima dajemo besplatan Internet. A znate kako, mladi ljudi kada uđu na Internet, oni ga ne koriste pet minuta, ili ne razgovaraju minut – dva mobilnim telefonom, nego veći vremenski period provode na Internetu, tako da dolazi do zagušenja baznih stanica, odnosno do velikog opterećenja i veze su u tom trenutku slabije," kazao je Ivanović.

On je dodao i da "čim padne korišćenje tih usluga koje korisnici koriste", a to je, kako je rekao, "u ranim jutarnjim i u poslepodnevnim časovima", mreža se stabilizuje.

Ivanović je kazao da su i u Telekomu svesni da je mreža u poslednje vreme loša, naglasivši da se radi na poboljšanju mreže.

"Tu su biznis planovi Telekoma Srbije gde u svakom trenutku, svakog časa, očekujemo da nešto popravimo. Inače, i mi smo svesni toga da su mreže loše, naročito je to izraženo u poslednjih petnaestak dana, ali mi radimo za korisnike, imamo veliki broj korisnika i zbog toga dolazi do toga," rekao je Direktor Izvršne jedinice "Telekom" u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.