Večeras projekcija filma „U potrazi za konjima“ u PKC Akvarijus

PKC Akvarijus
FOTO; PKC „Akvarijus“

Dokumentarni film Stefana Pavlovića „U potrazi za konjima“ biće prikazan večeras u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ sa početkom u 20.00 časova.

Ovaj film je rađen u koprodukciji Bosne i Hercegovine, Holandije i Francuske i govori o prijateljstvu između režisera i pecaroša, koji je ogluveo tokom rata u Bosni i Hercegovini, a zatim se povukao na jezero da živi u samoći.

„Režiser, poreklom takođe iz BiH, zbog mucanja ne zna maternji jezik, te se muči da komunicira. Uprkos ograničenom govoru i sluhu, prijateljstvo između mladog režisera i veterana cveta, dok mu on pokazuje svoj svet na jezeru“, navode organizatori.

Tokom zime u „Akvarijusu“ će, kako je najavljeno ranije, biti organizovane besplatne projekcije uspešnih domaćih autorskih dokumentaraca, a potom i dvodnevna radionica za osmišljavanje i produciranje sličnih filmova, namenjene lokalnim stvaraocima.

Radionica, čiji će termin biti naknadno objavljen, obuhvatiće osvrt na prikazane filmove i analizu ideja za lokalne filmove koje će pripremiti ucesnici i za koje će dobiti uputstva za što bolju prijavu na konkurse Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija, razvoj projekta i produkciju tokom naredne godine.

Učešće u radionici će biti besplatno, a vodiće je domaći dokumentaristi, između ostalih i autori prikazanih filmova.

Pročitajte još:

Akvarijus: Besplatna projekcija domaćih autorskih dokumentaraca i dvodnevna radionicaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.