„Uspavana lepotica“ od Prilužja preko Štrpca do Zubinog Potoka

Dom Kulture Gračanica
FOTO: KoSSev

Predstava „Uspavana lepotica“ nastala u koprodukciji gračaničkog Doma kulture i Narodnog pozorišta Priština igraće se danas i sutra u Prilužju, Štrpcu a sutra u Zubinom Potoku.

Nastala po tekstu i u režiji Radmile Knežević, „Uspavana lepotica“ govori o odrastanju jednog deteta, o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“, navodi se u saopštenju organizatora.

Publici će kroz jedan dinamičan ritam biti predstavljen humor, muzika igra, kao i fantazija bajke koja je osavremenjena i približena dečijoj svakodnevici.

Scenografiju potpisuje Goran Stojčetović, za scenski pokret bila je zadužena Vera Obradović, kostim – Anja Vraneš, a kompoziciju – Bojan Stojčetović.

Glavne uloge – Uspavanu lepoticu i princa Filipa, igraće Jelena Orlović i Nikola Đorđević.

Pozorišni komad namenjen deci, ali zbog svoje univerzalne poruke i odraslima, igraće se danas pred ljubiteljima pozorišta u Prilužju i Štrpcu u domovima kulture u 11:30 i 17:00. Isti pozorišni komad zakazan je za sledeći dan u 12:00 u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.