Usluge overavanja dokumenata apostilima od danas u opštinama Mitrovica i Prizren

Agencija za civilnu registraciju, pri kosovskom ministarstvu unutrašnjih poslova obaveštava građane da će zbog rizika od širenja COVID-19, od danas usluga dobijanja apostil pečata / pečata za overu biti dostupna u opštinama Mitrovica i Prizren, u kancelarijama centara za opremanje dokumentima, saopštili su iz ovog ministarstva.

Zainteresovani građani mogu se javiti kancelarijama centara za opremanje dokumentima u Mitrovici i Prizrenu. 

Ova usluga već je omogućena građanima u centru za civilnu registraciju u Prištini.

Podsetimo, pre tri dana kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Agencija za civilnu registraciju, saopštili su da je nekoliko službenika Centra za registraciju vozila i Centra za izdavanje dokumenata u Prištini, zaraženo sa COVID-19 i da je zbog dalje opasnosti od širenja virusa, doneta odluka da Centar za registraciju vozila i Centar za izdavanje dokumenata dalje ne pružaju usluge strankama.

Takođe, prijave za izdavanje dokumenata mogu se podneti u Centrima za izdavanje dokumenata u obližnjim opštinama, izuzev medicinskih slučajeva i podizanja spremnih dokumenata, što se i dalje obavlja u CID u Prištini, dok će usluge overavanja dokumenata apostilima pružati samo za medicinske i hitne slučajeve.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.