Uručena priznanja „Ponos grada“ istaknutim mitrovičkim osnovcima i srednjoškolcima

FOTO: KoSSev

Učenicima osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice, koji su postigli značajne rezultate na republičkim takmičenjima, u sportu, umetnosti i ispunjavanju svojih školskih obaveza danas su, sedmu godinu za redom, u Mitrovačkom dvoru dodeljena priznanja „Ponos grada“.

Program u Mitrovačkom dvoru otvorio je hor osnovne škole „Branko Radičević“ izvođenjem himne „Bože pravde“, a potom su se prisutnima obratili načelnik školske uprave za KiM, Ivan Zaporožac i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, koji je učenicima i uručio priznanja.

Pobednica opštinske smotre recitatora „Pesniče naroda mog“, mala Elena Popović recitacijom pesme „Razgovor sa lutkama“ oduševila je brojnu publiku.

FOTO: KoSSev

Potom je usledila dodela diploma i nagrada srednjoškolcima koji su svojim radom osvojili vredna priznanja.

Priznanja su dobili Aleksandra Pavlović, učenica srednje Medicinske škole za osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju iz Zdravstvene nege, kao i učenici tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ Luka Maksimović i Danijel Milosavljević, za osvojeno treće mesto na republičkom takmičenju iz oblasti poslovanja Tehnički i rashladni uređaji.

Osnovci koji su svoje škole i grad učinili ponosnim i za to primili nagrade „Ponos grada“ su: iz osnovne škole „Branko Radičević“, Novak Đorđević, za osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju iz geografije i Strahinja Jovanović, za treće mesto iz Tehnike i Tehnologije.

Učenici muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ osvojili su jedno prvo, dva druga i dva treća mesta na republičkim takmičenjima.

Treće mesto za gitaru osvojio je Bogdan Radovanović, drugo mesto za klavir osvojila je Katarina Jeftić, Ivan Zdravković drugo mesto za violinu, a Vukašin Radovanović prvo mesto za gitaru.

Dušan Radović osvojio je treće mesto iz gitare, a publiku je zabavio izvođenjem jedne numere.

FOTO: KoSSev

Ideja učenika – Simulator za igru, učenicima mitrovičke Medicinske škole sa domom učenika, donela je prvo mesto u nadmetanju „Takmičarski dani mladih preduzetnika“.

Osnovna škola „Sveti Sava“ bila je uspešna u sportskim takmičenjima, pa su na republičkom takmičenju u košarci osvojili četvrto mesto.

U današnjem programu učestvovalo je i Kulturno umetničko društvo „Kosovski božur“.

„KUD ‘Kosovski božur’ u najboljem svetlu predstavlja naš grad gde god da se pojavi. Spojem tradicije, umetnosti i kulture ovi mladi ljudi godinama unazad jesu ponos Kosovske Mitrovice“, najavila je voditeljka programa njihov nastup.

FOTO: KoSSev

Revijalni deo programa nastupom ulepšale su i devojčice iz plesnog kluba „Street dance“.

Istaknutim učenicima osmog razreda osnovne i četvrtog razreda srednje škole, uručene su danas i novčane nagrade u iznosu od 7,000 dinara.

„Svojim radom i marljivim učenjem zaslužili su da kažemo da su oni ponos grada Kosovske Mitrovice“, kazala je voditeljka programa i poručila da će se svi potruditi da im obezbede najbolje uslove i podršku u daljem školovanju.

Novčanu nagradu dobili su učenici mitrovičke Gimnazije, Natalija Savić, Jovana Aksentijević, Milica Božović i Filip Leković, potom učenici Ekonomske škole Martina Petrović, Nenad Suplešanin, Ksenija Kasalović i Ivan Simić.

Iz Medicinske škole novčane nagrade dobili su Marija Savić, Teodora Đuričić, Almira Krama, Anastasija Kovačević i Aleksandra Spasić.

Radovan Dejanović, Mihajlo Nekić, Miloš Nedeljković Mateja Simović i Lazar Ostojić učenici su Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ koji su takođe dobili ovu nagradu.

Novčanu nagradu dobili su i učenici vučitrnske Gimnazije i Tehničke škole, kao i više učenika osnovnih škola „Sveti Sava“, „Veljko Banašević“ i „Dositej Obradović“.

Prisutnima se u ime nagrađenih učenika obratila Tea Savić, zahvalivši se profesorima, trenerima, roditeljima, prijateljima, ali i PO Kosovska Mitrovica „što uvek imaju svest, razumevanje i podršku za sve mlade naučnike, umetnike i sportiste“, kao i za prepoznavanje njihovog rada i truda.

„Ono što je najvažnije upravo je kod vas. Najbolje oružje, ne zaboravite, je znanje i knjiga. Držite se toga i uspećete u gotovo svim sferama života i društva“, poručio je predsednik PO opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i zahvalio se profesorima i direktorima škola, te pozvao da se ulaže u prave vrednosti, odnosno obrazovanje.

Ivan Zaporožac izrazio je čast što već drugu godinu za redom kao načelnik školske uprave, a dugi niz godina kao direktor škole „Branko Radičević, učestvuje u ovoj manifestaciji koja je, kako je kazao, značajna ne samo za ovaj grad već za čitavu teritoriju KiM.

„Znam da najveći doprinos daju nastavnici na svojim časovima, daju učenici svojim trudim, radom i marljivim učenjem. Ali, da ne postoji razumevanje da sve se to pokaže na republičkom takmičenju, ne bismo se danas ovde okupili“, kazao je Zaporožac i poručio da se nada da će se ova manfestacija održavati još dugi niz godina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.