Takmičenje u okviru „Dana edukativnosti“ u Mitrovici, Medicinska škola pobedila

takmičenje
FOTO: KoSSev

Vest jažurirana

Tim mitrovičke Medicinske škole sa domom učenika, osvojio je prvo mesto, javio je u međuvremenu Radio Kosovska Mitrovica. Srebro je pripalo ekipi OŠ „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, dok su se bronzom okitili učenici OŠ „Veljko Dugošević“ iz Raniluga. Tri najbolje plasirane škole dobile su po dukat sa likom Belog anđela, dok su svima koji su učestvovali u takmičenju uručene povelje.

U toku je takmičenje u okviru jubilarne 35. manifestacije „Dani edukativnosti mladih preduzetnika“, na temu izrade biznis plana u Mitrovičkom dvoru, na kom, učestvuju učenici stariji od 17 godina iz velikog broja škola sa KiM.

Na današnjem takmičenju učestvuju 23 ekipe iz svih škola južno i severno od Ibra, koje će prezentovati prethodno izrađene biznis planove.

Organizator ove manifestacije je Savez pronalazača Srbije, uz pokroviteljstvo opštine Kosovska Mitrovica.

„Odlučio sam, kao predsednik ove organizacije, da ovo jubilarno 35. takmičenje poklonim deci Kosova, južno i severno od Ibra iz 10 opština, do 17 godina“, za KoSSev je rekao predsednik Saveza pronalazača Srbije akademik Hadži Slobodan Simić.

Takmičenje će trajati do 16.30 kada će i pobednicima biti podeljene nagrade i zahvalnice.

Ova manifestacija počela je prošle nedelje, radionicom i dodelom radnih svezaka učesnicima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.