Uprava bolnice zabrinuta zbog bučnog upada EULEX-ovih vozila u bolnički krug

"Kao da je u pitanju vojni poligon za borbenu obuku, pripadnici Euleksa danas su u nekoliko navrata, sa više blindiranih vozila, bučno upadali u bolnički krug Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Ne vodeći računa o tome da bučnom vožnjom i galamom ugrožavaju mir i zdravlje teških bolesnika, kao i da ometaju hirurge usred započetih složenih operacija, pripadnici Euleksa su, na opravdana negodovanja zdravstvenih radnika, odgovarali još bučnijom vožnjom po bolničkom krugu.

Iz razloga koji se mogu naslutiti, do zuba naoružani policajci Euleksa posebno su opservirali zgradu Uprave i fotografisali sve ulaze, nagoveštavajući mogućnost neke nove, mnogo drastičnije vojno – policijske akcije.

Zahtevamo da se zaposlenima u Zdravstvenom centru omogući nesmetan rad s pacijentima, čije lečenje ovakve akcije Euleksa direktno ugrožavaju i pogoršavaju njihovo zdravstveno stanje", objavljeno je na stranici ovog informativnog portala: http://srbinaokup.info/?p=26714

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.