Upitnik bez odgovora: Povika u studiju o Kosovu


Da li će ove godine do kraja mandata aktuelne Evropske komisije biti postignut kompromisni sporazum Beograda i Prištine, pokušala je sinoć da postavi kao temu za televizijsku debatu „Kosovo 2019, godina raspleta“ Radio Televizija Srbije u svojoj emisiji „Upitnik“. „Predsednik Srbije kaže da je Minhenska bezbednosna konferencija pokazala koliko je pozicija Srbije drugačija i bolja nego što je bila. Da li ćemo i kako iskoristiti nove okolnosti? Šta je rešenje za Kosmet?“ – glasila je najava za emisiju.

Sa izuzetkom uključenja gosta iz Prištine Ramuša Tahirija, umesto odgovora, u studiju je izostala debata. Zamenila ju je kakofonija.

Gosti voditeljke Olivere Jovićević: Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije i Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste.

U sličnom maniru Đurić je razgovarao sinoć i sa još jednom opozicionom predstavnicom Sandom Rašković – Ivić na istu temu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.