Unutrašnji dijalog o KiM-u: Okrugli sto ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja

U Beogradu će sutra o Kosovu i Metohiji razgovarati predstavnici ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruženja. Okrugli sto koji se održava u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM-u počinje u 10 časova, u palati "Srbija", najavljeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Prethodno su, u prvoj polovini decembra, o KiM-u svoja mišljenja izneli privrednici i sportisti. 

Na skupu će, kako je prethodno najavljeno na Internet stranici Radne grupe za pružanje podrške vođenju unutrašnjeg dijaloga učestvovati "stručna i naučna javnost iz oblasti ekonomije".

O održanim okruglim stolovima čitajte u vestima:

Unutrašnji dijalog: Sportisti traže obavezujuće uputstvo kako se ponašati sa Kosovom

Unutrašnji dijalog: Otvorena pitanja trgovine između Beograda i Prištine

Treći okrugli sto o KiM-u: "Kupovina vremena", održavanje statusa "kvo", neprihvatanje normalizacije odnosa sa PR

Drugi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu: Status Kosova najvažnije pitanje, ne postoji brzo rešenje

Otvoren unutrašnji dijalog: Kosovo nije izgubljeno dok 120 000 Srba tamo živi

Prisustvovaće i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je i na čelu ove Radne grupe, kao i generalni sekretar Predsednika Srbije, Nikola Selaković. 

Poslednji u nizu okrugli sto o KiM-u planiran za decembar trebalo bi da se održi 22. decembra, za kada je najavljena debata koja će biti organizovana u saradnji sa medicinskim fakultetima u Srbiji, Farmaceutskim fakultetom u Beogradu, Lekarskom komorom Srbije, Farmaceutskom komorom Srbije i Komorom medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

Okrugli stolovi organizuju se nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, letos u javnosti predstavio temu Unutrašnji dijalog u vezi sa Kosovom i Metohijom, objavivši u dnevnom listu Blic 24. jula tekst "Zašto nam je potreban unutrašnji dijalog o Kosovu?".

Od tada, brojni su komentari i reakcije u vezi sa ovom političkom inicijativom, dok je srpska opozicija najavila da u dijalogu, koji naziva lažnim, neće učestvovati. O reakcijama više čitajte na našoj tematskoj stranici O inicijativi Predsednika Srbije za unutrašnji dijalog o KiM-u.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.