UNS i DNKiM: Privođenjem Andrije Igića policija zloupotrebila ovlašćenja

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije protestuju zbog privođenja novinara RTS-a, Andrije Igića, u stanicu policije u Gračanici.
 
Policija je zloupotrebila ovlašćenja, jer nije bilo razloga za privođenje i zadržavanje novinara Andrije Igića u policijskoj stanici skoro tri sata, saopšteno je iz UNS-a. 
 
U UNS-ovom saopštenju se takođe navodi da je Igić za UNS potvrdio da je sinoć oko 20 sati automobilom stao blizu ulaza u manastir Gračanica, kako bi snimatelj izneo opremu, da bi za njim krenuo policajac, koji je odmah pozvao interventnu jedinicu, te da je tokom privođenja i povređen: „Kada sam automobilom počeo da se udaljavam, za mnom je krenuo policajac i odmah pozvao interventnu patrolu koja mi je stavila lisice na ruke, a od guranja uza zid, dobio sam povredu ispod desnog oka.“
 
Iz UNS-a su takođe saopštili da je komandir policijske stanice Gračanica, Bratislav Trajković, izjavio da je Andrija Igić priveden zato što nije postupio po naredbi službenog lica da pomeri automobil i zbog odbijanja saradnje sa policijom, dok UNS dodaje da je Igić izjavio da je dva puta morao da dokazuje da nije konzumirao alkohol. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.