UNS i DNKiM: Istražiti zašto je izgoreo automobil lista Vreme

uns

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) traže od Kosovske policije da istraži okolnosti pod kojima je sinoć na Severu Kosova izgoreo automobil ekipe nedeljnika „Vreme“ pri povratku iz Kosovske Mitrovice i javnosti saopšti rezultate istrage.

Kako je UNS-u rekla novinarka Vremena Ivana Milanović-Hrašovec, pred administrativnim prelazom Jarinje sa kosovske strane zapalio se automobil u kojem su osim nje, bili i direktor Vremena Stevan Ristić, urednica fotografije Marija Janković i kolega iz portala „Le Courrier des Balkans“ Filip Bertanšon, kao i da „nema nikakvih indicija da li je reč o kvaru ili je podmetnut“.

„Boravili smo u Kosovskoj Mitrovici zbog intervjua sa urednicom portala KoSSev.info Tatjanom Lazarević. Nismo imali nikakvih neprijatnosti na prelazu Jarinje u dolasku, kao i boravku u Kosovskoj Mitrovici,“ rekla je UNS-u Milanović-Hrašovec.

Milanović-Hrašovec kaže da je policija iz Leposavića uzela njihove izjave.

Kola su buknula iznenada, a svo četvoro kolega su bezbedno napustili vozilo, dok je automobil potpuno uništen. Intervenisali su vatrogasci, a policija iz Leposavića uzela je izjave. Obavljen je i preliminarni uviđaj.

Kolegijum lista Vreme ranije danas saopštio je da očekuje od nadležnih organa brzu, efikasnu i temeljnu istragu o ovom slučaju koja bi otklonila svaku sumnju o uzrocima požara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.