"Univerzitet Kadri Zeka nudi specijalne kvote za studente iz Preševske doline"

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Uprava Univerziteta Kadri Zeka odredila je kvote za prijem novih studenata iz Preševske doline u akademskoj 2016/2017 godini.

Zbog toga je rektor Univerziteta Kadri Zeka, Bajram Kosumi, imao sastanak sa Kuštrimom Kadrijem, iz organizacije "Vatra" iz  Bujanovca koja radi i u Gnjilanu, i koordinatorkom Kancelarije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Gentianom Šabani. Oni su razgovarali o usklađivanju uslova za boravak studenata iz Preševske doline.

Ovom prilikom rektor Bajram Kosumi je rekao da će biti dovoljno mesta za studente iz Preševske doline, što je takođe jedna od misija Univerziteta u Gnjilanu.

Rektor Kosumi je istakao da će konkurs za prijem novih studenata za akademsku godinu 2016/2017 biti objavljen u narednih mesec dana i dodao da je Univerzitet Kadri Zeka za kandidate iz Preševske doline obezbedio posebne kvote za ovaj period studiranja.

Kosumi je saopštio da će se na Univerzitetu Kadri Zeka kandidati iz Doline međusobno nadmetati za mesta na studijama kroz različite kvote koje su za njih obezbeđene i da se neće nadmetati sa kandidatima sa Kosova.

S druge strane, Kuštrim Kadriu iz pokreta "Vatra" i koordinatorka Kancelarije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Gentiana Šabani, visoko su ocenili sastanak sa rektorom Bajramom Kosumijem. Oni su naveli da su predlozi za prijem kandidata iz Bujanovca, Preševa i Medveđe da studiraju na Univerzitetu Kadri Zeka – prihvatljivi i da su pripremljeni u skladu sa uslovima Univerziteta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.