UNICEF i ambasada VB uručile donaciju srpskim školama na Severu

UNICEF i ambasador Velike Britanije u Prištini, Nikolas Abot, uručili su u utorak u Zubinom Potoku tablete, zaštitnu opremu za profesore i higijenske pakete za sve četiri severne opštine.

Tokom obilaska Kulturnog centra Stari Kolašin i Osnovne škole Jovan Cvijić u ovom mestu, uručeno je 80 tableta za decu sa invaliditetom, kao i 30 higijenskih paketa I 116 kompleta zaštitne opreme za profesore severnih opština.

U sklopu programa jačanja zdravstvenog i obrazovnog sektora nakon COVID-19 koji je započeo u maju, slične donacije dobiće 93 srpske škole širom Kosova – konkretno, biće 107 higijenskih paketa i 170 kompleta zaštitne opreme.

Projekat vredan 2,5 miliona dolara pod nazivom Povratak u (novu) normalu na Kosovu: Jačanje otpornosti kroz siguran i sveobuhvatan povratak u normalu u zdravstvu i obrazovanju nakon COVID-19, sprovode UNFPA, UNICEF, UN Women i Svetska zdravstvena organizacija do marta 2021.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.