UNDP nastavlja sa primopredajom IT opreme i zaštitne opreme koju je donirala austrijska vlada

UNDP
FOTO: UNDP

UNDP je nastavio sa primopredajom IT opreme i zaštitne opreme koju je donirala austrijska vlada, ovoga puta kosovskom Ministarstvu ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, saopštili su iz UNDP-a.

Predstavnici Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu, u odgovoru na COVID-19, predali su laptopove, tablete i zaštitnu opremu kosovskoj agenciji za zapošljavanje (KEA) i Ministarstvu ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija (MEZTIPSI). Oprema će poslužiti Javnom servisu za zapošljavanje da nastavi sa svojim radom na efikasniji način tokom ograničenih mera kretanja, navodi se u saopštenju UNDP-a.

Ova donacija je deo regionalnog projekta “Promovisanje inkluzivnog rešenja za tržišta rada na Zapadnom Balkanu” (ILMS II) koji finansira Austrijska razvojna agencija (ADC). Cilj projekta je omogućavanje rada odeljenja i centara za socijalni rad uz primenu Vladinog hitnog paketa pomoći u borbi protiv COVID 19 i odredbi vezanih za one koji traže posao.

Podsetimo, nedavno je UNDP donirao laptopove, zaštititnu opremu i mobilne telefone Odeljenju socijalne zaštite Ministarstva finansija i transfera, koje je finansirala Austrijska razvojna agencija (ADA).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.