UNDP donirao laptopove i zaštitnu opremu kosovskom ministarstvu finansija

UNDP donacija
Foto: UNDP

Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) donirao je laptopove i zaštititnu opremu i mobilne telefone Odeljenju socijalne zaštite Ministarstva finansija i transfera, koje je finansirala Austrijska razvojna agencija (ADA) sa ciljem jačanja usluga tokom pandemije COVID-19, saopštili su iz UNDP.

Donacija uključuje 12 laptopova za podršku i rad socijalnih centara, zatim 500 zaštitnih maski KN95 i 500 bočica za higijenu ruku od 500 ml, zatim 200 paketa zaštitnih rukavica i 82 mobilna telefona sa “Scratch” karticama od 20 evra za ključno osoblje kako bi komunicirali sa klijentima tokom pružanja usluga i za primenu vladinih hitnih mera.

Odeljenje socijalne zaštite odgovorno je za primenu 15. mere hitnog paketa kosovske vlade koja podrazumeva stimulativnu uplatu od 130 evra za mesece april, maj i jun, za građane koji žive u lošim uslovima i koji nemaju nikakva primanja na mesečnom nivou iz javnog ili privatnog sektora ili primanja iz šeme socijalne pomoći.

Na Kosovu 24.689 porodica prima socijalnu pomoć, navode iz UNDP-a.

 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.