Ulazak sa PCR testom – Kosovo proširilo listu zemalja

FOTO: Gazeta Express

Italija, Hrvatska, Poljska i Lihtenštajn pridružile su se listi zemalja čiji građani ne mogu ući na teritoriju Kosova bez negativnog PCR testa, prenosi Gazeta Express.

Do sada je deo ove liste 20 evropskih zemalja, a ministarstvo zdravlja pojasnilo je kako se donosi odluka o tome da li neka zemlja predstavlja visok rizik od zaraze.

Kako su pojasnili iz ove institucije, Kosovo deluje na osnovu liste objavljene na internet stranici Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), liste koja se stalno ažurira, te da su zemlje visokog rizika one koje imaju „preko 120 slučajeva infekcija na 100.000 stanovnika“.

Na osnovu ove liste, Kosovo smatra da su rizične od zaraze: Španija, Francuska, Velika Britanija, Italija, Holandija, Belgija, Rumunija, Poljska, Češka, Portugalija, Austrija, Irska, Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Slovenija, Luksemburg, Malta, Island i Lihtenštajn.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.