Koha: Ukinut nalog za hapšenje Milana Radoičića

Milan Radoičić
Foto: Srđan Ilić

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića. Isti je bio osumnjičen da je počinio krivično delo „Učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe“.

Odluka koju je obezbedila Koha doneta je 23. februara ove godine, dok je nalog za hapšenje izdat 14. avgusta 2020.

„Sud je dana 19.02.2021, dobio zahtev za povlačenje naloga za hapšenje od strane Specijalnog tužilaštva datiran na 19.02.2021. godine, na osnovu toga što je, na osnovu podataka iz izveštaja Kosovske policije za umešanost osumnjičenog Milana Radoičića u izvršenje drugih krivičnih dela i činjenica da od trenutka izdavanja prvog naloga za hapšenje, osumnjičeni nije mogao da se dovede pred pravosudne organe, odnosno u Specijalno tužilaštvo, iz tehničkih i taktičkih razloga bolje istrage krivičnih dela, a za izvršenje kojih se sumnja da je u njih isti bio uključen“, kaže se u odluci.

Sud je dalje objavio da je nakon razmatranja i analize zahteva specijalnog Tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje osumnjičenog, utvrdio da je zahtev opravdan, osnovan i u skladu sa odredbama čl. 173 st. 3 KZRK-a.

Pročitajte još:

KOHA: Izdat međunarodni nalog za hapšenje Milana RadoičićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.