Uhapšeno pet službenika Ministarstva infrastrukture zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Kosovske policije tokom hapšenja

Kosovska policija saopštila ja da je uhapsila osobe koje su osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja i službenih ovlašćenja. U saopštenju se navodi da je do hapšenja došlo nakon višemesečne istrage Odeljenja za borbu protiv korupcije. Uhapšeni su službenici Ministarstva za infrastrukturu.

Policija je uhapsila pet lica:

1. P.N. rođen 1962, muškarac, Albanac
2. B.D. rođen 1974, muškarac, Albanac
3. B.K. rođen 1980, muškarac, Albanac
4. M.B. rođen 1962, muškarac, Albanac

Za još jednim osumnjičenim se traga.

Osnovano se sumnja da su gorenavedeni službenici na protivzakonit način licencirali teoretska pitanja (ispitivač) za vozačke dozvole. Time su nezakonito uticali na teoretske testove za kandidate za vozačke dozvole.

U toku ove policijske operacije izvršeni su pretresi na pet lokacija, od toga, u tri kancelarije Ministarstva infrastrukture, jedna je kancelarija u regionalnoj jedinici za vozačke dozvole u Prištini i jedna je u regionalnoj kancelariji za vozačke dozvole u Đakovici.

Kosovska policija je u toku kontrole na ovim lokacijama oduzela i nekoliko relevantnih dokaza koji se povezuju sa slučajem kao što su – dokumentacija, elektronska oprema, mobilni telefoni itd. Prikupljeni dokazi će biti procesuirani prema zakonskoj proceduri.

Nedavno su u dva navrata uhapšeni visoki službenici Ministarstva zdravlja koji se terete za zloupotrebu skoro dva miliona i četristohiljada evra. Svo četvoro su kosovski Albanci. O tome čitajte u:

Nova hapšenja zvaničnika ministarstva zdravlja i zavoda za transfuziju, preko 1,200 000 evra pronevereno

Uhapšena dva službenika Ministarstva zdravlja zbog sumnje da su proneverili preko milion evraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.