Uhapšeno devet osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata

Devet osoba sa Kosova osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata uhapšeno je u jutrošnjoj akciji Uprave za istragu organizovanog kriminala Kosovske policije i Specijalnog tužilaštva. Današnja hapšenja izvršena su u sklopu akcije pokrenute u oktobru prošle godine, te je do sada uhapšeno ukupno 12 osoba, javlja Kosovska policija.

Detalje o ovoj akciji saopštile su na zajedničkoj konferenciji specijalni tužilac Habibe Saljihu (Habibe Salihu) i direktorka jedinice protiv organizovanog kriminala, Fljorie Hajra (Florie Hajra).

„Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela zločin i organizaciju, falsifikovanje dokumenata i šverc migranata i posebne slučajeve falsifikovanja dokumenata“, kazala je tužiteljka.

Fljorie Hajra je rekla da je danas pretraženo 12 lokacija.

„U oktobru je pretraženo pet lokacija i uhapšeno troje osumnjičenih. Dok je u akciji pokrenutoj u ranim jutarnjim satima pretraženo 12 lokacija i uhapšeno 9 osumnjičenih. Pronađene su laboratorije opremljene opremom i materijalom za proizvodnju falsifikovanih dokumenata, kao što su pasoši, lične karte itd. Sve to za više od 16 različitih zemalja, uglavnom Evropske unije. Imamo 12 osumnjičenih koji su u pritvoru po nalogu tužioca. Ostali u pritvoru po nalogu suda“, kazala je Hajra.

Dodala je da su istrage sprovedene sa Europolom, Albanijom i nekim zemljama EU.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.