Uhapšeno 10 službenika na Kosovu, među njima i direktori Urbanizma u Peći, Klini i Istoku

Hapšenje
Ilustracija/Foto: GazetaExpress

Deset osoba među kojima i četiri direktora Urbanizma uhapšeno je danas u Peći, Klini i Istoku zbog nelegalne gradnje, javlja prištinska Koha.

Po nalogu sudije za prethodni postupak, danas su izvršene akcije u ovim opštinama kako bi se pronašli dokazi za izvršenje krivičnog dela „Zloupotreba položaja ili službenog ovlašćenja” protiv opštinskih zvaničnika, u vezi sa gradnjom bez dozvole.

Tužiteljka u Odeljenju za teška krivična dela u Peći, Ljumturie Vučetaj (Lumturie Vuçetaj), potvrdila je na konfereniciji za medije da je privedeno 10 službenika i dodala da su u fazi prikupljanja dokaza zbog sumnje da su prekoračili svoje nadležnosti i zloupotrebili dužnost.

Rekla je da je takođe postojao i sukob interesa.

„U prvoj smo fazi prikupljanja dokaza. Postoje četiri direktora Direkcije za urbanizam, a ostali su službenici. U smeru smo da razjasnimo ova pitanja“, kazala je i dodala da imaju osnovu i materijal za nastavak akcije.

Sa druge strane, za ovu terensku akciju glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao je pet tužilaca u koordinaciji sa Jedinicom za privredni kriminal i korupciju u Prištini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.