Uhapšeni vlasnici turističke agencije, osumnjičeni da su prodavali lažne avionske karte

Hapšenje
Ilustracija/Foto: GazetaExpress

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je danas, u koordinaciji policije i PUK-a, u Prištini i Podujevu sprovedena akcija hapšenja i privođenja dvojice suvlasnika turističke agencije „Prishtina Jet” M. K. i A. B.

Oni se sumnjiče da su prevarili svoje sunarodnike tako što su im prodavali fiktivne karte za putovanje avionom iz zapadnih zemalja za Kosovo po cenama znatno jeftinijim od tržišnih. Do letova nikada nije došlo, uprkos izvršenim uplatama.

„Ovim su, pored materijalne štete, prouzrokovali i psihičko zlostavljanje oštećenih, maltretiranjem članova njihovih porodica na različitim aerodromima za realizaciju lažno obećanih letova od strane okrivljenih. Istima je, po nalogu državnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, dok protiv njih ne budu preduzete dalje procesne, kao i istražne radnje u predmetnom slučaju, do konačnog epiloga ovog krivičnog dela“, navodi tužilaštvo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.