Eljbert Krasnići u poseti selima nastanjenim Albancima u opštini Zvečan

Ministar Krasnići MALS Ministarstvo
FOTO: Ministarstvo administracije i lokalne samouprave

Kosovski ministar administracije lokalne samouprave, Elbert Krasnići (Krasniqi), posetio je danas sela Lipa, Boljetin i Žaž u opštini Zvečan gde je razgovarao sa građanima, saopštili su iz ministarstva kojim upravlja Krasnići.

Zajedno sa njim, deo zvečanske opštine posetili su šef kancelarije za zajednice, Ljuljzim Peci (Lulzim Peci) i savetnik u kosovskom ministarstvu unutrašnjih poslova, Erden Atić, a u pratnji zamenika gradonačelnika opštine, Fljorima Keljmendija (Florim Kelmendi).

U saopštenju MALS-a navodi se da je Krasnići posetio lokalnu kancelariju za zajednice, kliniku i školu.

Koordinacija sa svakom opštinom na Kosovu i sprovođenje projekata u usluzi i za dobrobit građana ostaje prioritet kosovske vlade, poručili su iz ovog ministarstva.

U zvečanskoj opštini postoje tri većinski albanska sela Lipa, Boljetin i Žaž u kojima živi oko 600 stanovnika, a upravo ova sela je posetila prištinska delegacija.

O tome kako izgleda život stanovnika ovih sela pogledajte u reportaži KoSSev portala nastaloj u sklopu serijala „Kako si komšija“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.