Uhapšeni policajac iz Štrpca na slobodi

Predpretresni sudija EULEX- a je danas ukinuo pritvor Lazi Laziću iz Štrpca koga Osnovno tužilaštvo, Odeljenje za teška krivična dela, sumnjiči da je učinio krivično delo Udruživanja radi podrivanja ustavnog poretka Kosova. Ukidanje je usledilo nakon preuzimanja predmeta od strane EULEX pravosuđa, što je predložila odbrana, a nakon davanja garancija Vlade Republike Srbije.

Laza Lazić je jedan od četvorice srpskih kosovskih policajaca koji su prošlog meseca uhapšeni u akciji pretresa više objekata na teritoriji opštine Štrpce, koju je izvelo više specijalnih policijskih specijalnih jedinica iz Prištine.

Njegov advokat, Dejan Vasić je za KoSSev i više medija izjavio: "Srećan sam što je preovladao razum. Laza Lazić je već punih mesec dana bio u potpuno nezakonitom pritvoru, na šta je odbrana ukazivala duže vremena. Naročito sam srećan zbog Lazinog brata i majke koji su kroz ovu istragu doživeli mnoge neprijatnosti."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.