Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Envera Zumberija

KoSSev nezvačnino saznaje da je danas uhapšen Radovan Radić iz sela Zupče kod Zubinog Potoka, a nakon što je pre 34 sata EULEX policija izvela operaciju pretresa njegove kuće i nije ga tamo pronašla. U međuvremenu je ova akcija pokrenula međusobne optužbe između političkog rukovodstva sa Severa Kosova i EULEX-a. Za sada nema više detalja gde i kako je hapšenje sprovedeno, ali je EULEX izdao saopštenje u vezi sa ovim hapšenjem. Saopštenje prenosimo u celosti: 
 
"Danas je Operativna grupa za Mitrovicu (TFM) uz pomoć EULEX-ove policije sprovela hapšenje na osnovu međunarodnog naloga koji je izdao INTERPOL i u Zupču na severu Kosova uhapsila jednu 32-godišnju osobu. Osumnjičeno lice odvedeno je u EULEX-ovu bazu u Mitrovici radi daljeg ispitivanja. Nalog za hapšenje je 2011. godine zatražio UNMIK.
 
Hapšenje je sprovedeno kao deo tekuće istrage ubistva sa postojećom sumnjom da su izvršena krivična dela teškog ubistva, teškog ubistva u pokušaju, neovlašćenog posedovanja oružja i ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti.
 
Optužbe za ubistvo odnose se na ubistvo Envera Zimberija, policajca Kosovske Policije, koje je izvršeno 26. jula 2011. Godine, kao i na napad na konvoj Kosovske Policije u kojem je putovao kada je ubijen."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.