Pet lica stradalo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zvečana

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u 09:45, kod mesta poznatom kao Savina stena u opštini Zvečan, smrtno je stradala porodica Vučinić, sa dvoje maloletne dece i njihova snaha, svi iz iz sela Vuča. Operacija izvlačenja vozila sa stradalim putnicima iz reke Ibar trajala je više časova i oni su u kosovskomitrovičku bolnicu doveženi oko 13 časova, bez znakova života.

15:00 – U novoj izjavi za KoSSev, direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović je izneo više detalja o današnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradalo pet lica. Ivanović je potvrdio da su stradala dva maloletna lica starosti između 10 i 15 godina i tri odrasla lica – Vučinić Gojko (46), njegova supruga, Dragica Vučinić (39) i njihova snaha Snežana (46). 

"Nešto posle 13 časova, pet lica je bez znakova života primljeno na hirurško odeljenje mitrovičke bolnice. Pokušana je reanimacija, ali, nažalost, nije moglo ništa da se učini," rekao je Milan Ivanović u telefonskoj izjavi KoSSevu. On je dodao da je uzrok smrti svih stradalih najverovatnije utopljenje. 

13:05 – Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 09:45 časova, kod mesta Savina stena u opštini Zvečan, za KoSSev je potvrdio regionalni komandir policije Željko Bojić. U vozilu marke "Wolkswagen polo" nalazilo se pet lica.

"Operacija izvlačenja putnika trajala je nekoliko časova jer se vozilo na polovini Ibra", rekao je Bojić, dodavši da su putnici bez znakova života prebačeni na odeljenje za reanimaciju u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici.

Nešto pre 13 časova, vozilo hitne pomoći u pratnji policijskog vozila sa sirenama otišlo je u pravcu bolnice.

Direktor Zdravstvenog centra, Milan Ivanović potvrdio je da je pet lica stradalo, ali da u ovom trenutku ne može da da više detalja.

KoSSev nezvanično saznaje da se radi o porodici iz sela Vuča – ocu, majci, detetu, majci jednog od člana porodice i njihovoj komšinici, koja je i u srodstvu sa porodicom.

Ovo je druga saobraćajna nesreća od jutros na Severu Kosova, i druga sa smrtnim ishodom u poslednjih mesec dana. U saobraćajnoj nesreći u istoj opštini, 23. marta stradao je dvadesetjednogodišnji N.V.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.