Uhapšen osumnjičeni napadač na Kovačevića iz Banja

Kosovska policija uhapsila je večeras B.S. sa Kosova zbog napada na M.K. koji se ranije danas dogodio u selu Rudnik u Srbici, kada ga je napadnuti M.K. zatekao da seče drva u njegovoj šumi.

Policija navodi da su se obojica uzajamo poznavali i da je uhapšeni već saslušan a delo okvalifikovano kao napad.

Kancelarija za KiM ranije danas saopštila je da je mladića Milana Кovačevića iz Banja kod Srbice fizički napao Albanac koji ga je udario u predelu glave. On je, kako navodi Kancelarija, krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je napadač prvo verbalno, a potom i fizički napao, zbog čega je mladić doživeo traumu i stres.

Kancelarija za KiM takođe je navela da se Milan Kovačević već nalazio na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali će srpska država nastaviti da mu pomaže.

Napad su povezali i sa zabranom referenduma Srbije.

Kosovska policija, sa druge strane, nije iznela ove detalje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.