Uhapšen carinski službenik i još jedna osoba zbog krijumčarenja skoro 18.000 kutija lekova

Dve osobe od kojih je jedna carinski službenik uhapšene su zbog krijumčarenja 17.923 kutija 359 različitih vrsti lekova, saopštili su iz Kosovske carine. 

Prvo je u  prtljažniku jednog automobila koje je zaustavljeno na prelazu, otkriven samo deo krijumčarenih lekova.

Potom je otkriveno da jedan od uhapšenih poseduje i improvizovano skladište na podzemnom parkingu u Prištini, u kojem je pronađeno 17.923 pakovanja 359 različitih lekova..

Carinski službenik i osumnjičena osoba su po nalogu tužioca uhapšeni, dok su nelegalni lekovi zaplenjeni.

Suspenzija odgovornog službenika biće izvršena odmah, poručuju iz Kosovske carine i dodaju da je pokrenuta i istraga o upravnoj odgovornosti nadzornika službenog lica u postupku.

U saopštenju Kosovske carine nije navedeno kod kog prelaza je izvršena kontrola.

Iz Kosovske carine uveravaju javnost da izuzetno cene zdravlje građana, i nastoje da se bore protiv svih oblika zloupotrebe i nemara službene dužnosti i zato pozivaju sve građane na saradnju, i još jednom ističu da će učiniti sve da sačuvaju identitet građana koji sarađuju.

Kosovska carina poziva građane da putem besplatnog telefonskog poziva prijave slučajeve krijumčarenje i korupcije pozivom na  broj 0800 50095.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.