UEFA: Kosovo i Rusija više neće igrati jedni protiv drugih

Odbor za hitna pitanja UEFA-e odlučio je da se reprezentacije Kosova i Rusije razdvajaju žrebom u svim narednim takmičenjima koje organizuje UEFA.

„Uzimajući u obzir bezbednosne rizike koji se odnose na utakmice između Rusije i Kosova, Komisija je odlučila da se dve ekipe do daljnjeg ne takmiče jedni protiv drugih u narednim takmičenjima UEFA-e“, navodi se u saopštenju ove evropske fudbalske organizacije.

Ovoj odluci prethodilo je otkazivanje kvalifikacionog meča za „Euro 2021“ u ženskom fudbalu između Kosova i Rusije koji je bio zakazan za 4. oktobar.

Meč je otkazan iz bezbednosnih razloga – konkretno, zbog toga što su, kako je rečeno iz kosovskog fudbalskog saveza (FSK) kosovskim medijima, parlamentarni izbori na Kosovu bili zakazani za 6. oktobar.

Meč koji je trebalo da se odigra u Prištini, na stadionu Fadilj Vokri, tada je odložen do daljnjeg.

Međutim, najnovijom odlukom Odbora za hitna pitanja UEFA-e obe kvalifikacione utakmice za „Euro 2021“ u ženskom fudbalu između Kosova i Rusije odigraće se na neutralnom terenu, dok će se o terminima odlučiti naknadno.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.