UEFA odložila meč Kosovo – Rusija: Opreznost zbog izbora

Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

UEFA to posmatra drugim očima. Iz ove organizacije su ocenili da početkom oktobra, kada će biti održani vanredni parlamentarni izbori na Kosovu, nije dovoljno bezbedno za održavanje utakmice u kojoj je Rusija rival.

Tako se utakmica kvalifikacija za „Euro 2021“ u ženskom fudbalu između Kosova i Rusije neće održati zakazanog dana, 4. oktobra. Meč koji će biti odigran na stadionu Fadilj Vokri (Fadil Vokrri) u Prištini, odložen je do daljnjeg. UEFA je donela odluku, ali je nije objavila javno, za razliku od Fudbalskog saveza Kosova (FSK), piše danas Koha Ditore.

Fudbalski savez Rusije (FSR) objavio je u petak ovu odluku UEFA-e, koju su kasnije potvrdili zvaničnici FSK. S druge strane, na zvaničnoj veb stranici UEFA-e još se navodi da će se utakmica Kosovo – Rusija, odigrati 4. oktobra, ali nije navedeno tačno vreme.

„UEFA je najavila našem Savezu odlaganje utakmice za Evropsko prvenstvo za žene 2021. između Kosova i Rusije, koje je trebalo da se odigra u Prištini 4. oktobra. Ova odluka je doneta iz bezbednosnih razloga. Datum i mesto ovog meča biće utvrđeni kasnije, nakon što se izvrše dodatne provere „, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Rusije.

FSK je najavio da će se meč najverovatnije održati u novembru, na istom stadionu. Generalni sekretar FSK, Erol Saljihu (Eroll Salihu) rekao je da je UEFA odlučila da odloži ovaj meč jer će se dva dana kasnije na Kosovu održati parlamentarni izbori. Prema njegovim rečima, UEFA nije želela da Rusija i Srbija koriste ovaj meč za političke obračune.

Prema njegovim rečima, UEFA nije sumnjala u dobru organizaciju meča, ali je strahovala zbog drugih faktora.

(Ceo članak možete pročitati u današnjem štampanom izdanju Koha Ditore)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.