Karić: Rešenje za KiM – da se u EU istovremeno i preko reda prime sve zemlje Balkana

Bogoljub Karić ponovo je izglasan za predsednika Pokreta Snaga Srbije. Karić ima i rešenje za Kosovo i Metohiju – „da se u Evropsku uniju istovremeno i preko reda prime sve zemlje Balkana“, rečeno je na izbornoj skupštini ovog pokreta održanoj u Beogradu. 

Reizbor Karića za predsednika stranke jednoglasno je podržalo svih 400 delegata, tvrde u saopštenju, a sam Karić, kako je rečeno, zbog poslovnih obaveza, nije bio prisutan.

Krajem decembra 2016. lider Pokreta Snaga Srbije i vlasnik BK grupe Bogoljub Karić vratio se u Srbiju posle 11 godina, pošto je obustavljena istraga protiv njega i ukinuta poternica.

Viši sud u Beogradu 26. decembra 2016. naredio je povlačenje poternice koja je bila raspisana za vlasnikom BK grupe Bogoljubom Karićem, dok je tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu kojom je obustavljena istraga protiv njega i još četvoro osumnjičenih za zloupotrebu položaja u preduzeću „Mobtel“, preneo je N1.

Istraga za navedeno krivično delo vođena je zbog sumnje da je u periodu od aprila 1994. godine, do februara 1997. godine (delimično za vreme međunarodnih sankcija), tokom osnivanja Preduzeća za mobilne telekomunikacije „Srbija BK PTT doo – Mobtel“ i unošenja osnivačkog kapitala, tada okrivljenom Bogoljubu Kariću i preduzeću „BK trejd Inc“, suosnivaču „Mobtela“, pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.980.551,98. američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrednosti unete opreme.

Karić je novinarima na aerodromu tada rekao da nema nameru da se bavi politikom, ni da bude deo vlasti.

Od povratka Karića do sada, Pokret Snaga Srbije nije imao vidljiviju kampanju na političkoj sceni Srbije.

Pored predsednika, na skupštini su izabrani i potpredsednici pokreta, među kojima i privrednik sa Severa Kosova, Radoš Petrović.

Poručeno je da je Pokret Snaga Srbije – BK, “svestan da se sudbina države lomi na Kosmetu”, pri čemu su delegati jednoglasno podržali izjavu Bogoljuba Karića da je „jedino istinsko rešenje za Kosovo i Metohiju, kojim bi se izbegle sve konfrontacije, da Evropska unija istovremeno i preko reda primi sve države Balkana, koje još nisu članice Evropske unije u svoje članstvo“.

Ovaj pokret nudi programe „jake, moderne, ekonomski i tehnološki razvijene Srbije, ali i Srbije koja neće zaboraviti, žrtve na Košarama i Paštriku, kao što naši preci nisu zaboravili ni Cer, ni Kolubaru ni Kajmakčalan“.

„Naš cilj je da Srbija, ne bude ničije već svoja, da bude cenjena država u porodici evropske zajednice naroda. Srbiji nisu potrebni gospodari, već sluge naroda“, zaključeno je na izbornoj skupštini Pokreta Snaga Srbije – BK.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.