Udruženje raseljenih iz Đakovice: U Podgorici uhapšen Đakovčanin Miraš Gegović zbog navodnog ratnog zločina

Zbog sumnji da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Đakovici, tokom 1999. godine, juče je u Podgorici, po poternici UNMIK-a, uhapšen Đakovčanin Miraš Gegović, saopštilo je danas Udruženje raseljenih iz Đakovice. Gegoviću je određen ekstradicioni pritvor od 30 dana. Ovo udruženje oštro je osudilo hapšenje svog sugrađanina i zatražilo njegovo oslobađanje, ocenjujući njegovo hapšenje kao "sistematsko zastrašivanje" Đakovčana.

"19.02.2015. u Podgorici je uhapšen Miraš Miško Gegović (68), iz Đakovice. Uhapšen je u Podgorici po poternici UNMIK-a, zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Đakovici, 1999. godine. Određen mu je ekstradicioni pritvor od 30 dana," navodi se u saopštenju raseljenih iz Đakovice i dodaje da je ovo hapšenje uznemirilo sve Đakovčane u Crnoj Gori i Srbiji, te da se nastavlja "sistematsko zastrašivanje Srba iz Đakovice." 

"Posle kamenovanja Srba iz Đakovice, na Badnji dan i nesigurnosti da odemo na groblje na zadušnice, ovo je dodatno zastrašivanje svih Đakovčana. Udruženje Đakovčana oštro osuđuje hapšenje i traži hitno oslobađanje Miraša Gegovića iz Đakovice, a od državnih institucija traži pravnu zaštitu," dodaje se u saopštenju. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.