Učestale krađe u selu Orčuša u Gori

Meštani sela Orčuše u opštini Gora, na jugoistoku Kosova, naveli su da su često na meti pljačkaša, a da nemaju kome da se žale, preneo je portal "Gora pres".

Iba Selimi, meštanka Orčuše, rekla je za portal Gora pres da joj je iz štale tokom noći ukradena stoka.

"Bilo mi je jako teško kad sam videla otvorena vrata od štale, a unutra prazno. Ukrali su mi i kravu i tele. Došla sam da prijavim slučaj, jer nemamo signala u selu da bi pozvali policiju. Policija je samo nešto zapisala i ništa. Put je danas neprohodan zbog snega i ko zna kada će doći da slikaju," rekla je Selimi.

Dodaje da želi nadoknadu zbog ukradene stoke, ako već policija "nije sposobna da nas čuva".

Portal navodi da je u selu obijena i kuća Zumreta Oručija, koji živi sa porodicom u inostranstvu, te da je grupa meštana otišla pred zgradu policije i Opštine kako bi zatražila pomoć zbog učestalih krađa za koje terete ljude koji dolaze iz Albanije.

"Više ni mi ne znamo koliko se pljački dogodilo u našem selu. Samo je u poslednjih godinu dana opljačkano petnaestak kuća. Izgleda da smo mi kolateralna šteta, ili je u pitanju neki vid pritiska da bi se i nas tridesetak koliko je ostalo u selu iselilo, i da prepustimo kuće ovima iz Albanije," naveli su ti meštani.

RTS/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.