Preševo: Rezervni točak "filovan" marihuanom

Srpski carinici su 12. januara na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja nešto više od tri kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina Srbije.

Droga je otkrivena u automobilu "Mercedes E 220" albanskih registarskih oznaka, koji su carinici izdvojili za detaljan pregled, između ostalog i zbog nervoze koju je pokazivao 48-godišnji Albanac, vozač automobila, navode iz carine.

"Da njihova procena nije bila pogrešna potvrdila je analiza snimka sa mobilnog skenera, koji je službenicima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina ukazao na to da u rezervnom točku osim vazduha ima još nečega," dodali su dalje. 

Otvaranjem gume rezervnog točka izvađena su četiri paketa uvijena u celofan traku različitih dimenzija i težine, kako su iz carine procenili – verovatno radi lakšeg pakovanja.

"Merenjem je utvrđeno da je njihova ukupna težina 3.090 grama, kao i da je najverovatnije reč o marihuani," takođe se navodi u saopštenju.

Albanski državljanin putovao je iz Albanije u Nemačku i prilikom zaustavljanja carinicima je rekao da osim ličnih stvari nema ništa da prijavi. On je po otkrivanju narkotika, u izjavi naveo da je automobil pozajmljivao prijatelju i da ne zna kako je marihuana dospela u rezervni točak njegovog automobila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.