Ubijen Elvis Pista, kandidat PDK-a za poslanika

Izvor: Bošnjak-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
U Orahovcu iz nepoznatih razloga ubijen je kandidat za poslanika ispred PDK-a Elvis Pista. Ubistvo je prijavljeno i Policiji Kosova. Prema saopštenju Policije u Orahovcu, sinoć se oko 00:45 u dvorištu restorana "Haja Petrol" desilo ubistvo.
 
"Prema prvim informacijama sa terena stoji da je E.P. iz Orahovca bio u restoranu sa nekoliko poznanika. U momentu kada je sa suprugom izlazio vani iz restorana napadnut je vatrenim oružjem iza leđa", stoji u saopštenju.
 
Prema dokazima koji su pronađeni na licu mjesta može se utvrditi da je na kandidata PDK-a pucano iz oružja malog kalibra i da je buka bila minimalna.
 
"Prema mjestu događaja,  sumnja se da je osumnjičeni čekao žrtvu iza zida i bio maskiran. On je sa te pozicije ispalio u pravcu Piste četiri metka. Nakon incidenta, žrtva je poslana u Domu Zdravlja u Orahovcu, međutim, doktor je samo mogao da utvrdi smrt".
 
Na mjestu događaja prisusvovali su: regionalni direktor, šef regionalne istrage, forenzičari, jedinica K-9 kao i državni tužilac. Forenzičari su beživotno tijelo odnijeli na obdukciju.
 
Slučaj istražuje jedinica za istragu teških krivičnih djela kao i generalna direkcija Policije. Policija Kosova apeluje na sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da prijave policiji.
 
Pista je bio jedini sin u porodici, bio je oženjen i nije imao djece.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.